Gebz:V3.2 Ontwerpen: verschil tussen versies

Uit informatiestandaarden
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 12: Regel 12:
 
**Managers bij zorgaanbieders die beslissen over de ICT ontwikkelingen waarbij deze tijdig moeten weten welke investeringen op de ICT-agenda moeten komen.
 
**Managers bij zorgaanbieders die beslissen over de ICT ontwikkelingen waarbij deze tijdig moeten weten welke investeringen op de ICT-agenda moeten komen.
 
**ICT deskundigen bij zorgaanbieders die moeten weten op welke wijze het PWD met zibs moet worden ingepast binnen de bestaande ICT-voorziening in de eigen instelling.
 
**ICT deskundigen bij zorgaanbieders die moeten weten op welke wijze het PWD met zibs moet worden ingepast binnen de bestaande ICT-voorziening in de eigen instelling.
 +
* XIS-leveranciers:
 +
**Managers die beslissen over de ICT-ontwikkelingen van hun XIS-applicaties en dus tijdig moeten weten welke inspanningen nodig zijn.
 +
**Applicatieontwikkelaars die de achtergronden van deze zorgtoepassing willen begrijpen.
 +
**PGO ontwikkelaars die willen weten welke gegevens volgens welke specificaties gedeeld moeten worden met het PGO van de zwangere.
 +
* Koepelorganisaties:   
 +
**Koepels van zorginstellingen die betrokken zijn bij het PWD.
 +
**Beroepsverenigingen van zorgverleners die betrokken zijn bij het PWD
 +
**Belangenverenigingen van cliënten die betrokken zijn bij het PWD. Zij zullen vooral de use case MedMij met bijbehorende scenario beschrijving willen herkennen. 
 +
* Implementers: 
 +
**Projectmanager die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de toepassingen van het PWD, en de regelmatige wijzigingen die er in plaatsvinden.
 +
**Architecten, die moeten bepalen in welke mate deze architectuur past binnen de afgesproken basisinfrastructuur en eisen voor een Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ), de nieuwe duurzame informatiestelsel zorg zoals door het Informatieberaad wordt ontwikkeld, en het MedMij afsprakenstelsel.
 +
**HL7v3-en HL7 FHIR analisten en modelleurs, die voor de geboortezorg implementatiehandleidingen schrijven en technische implementatie artefacten opstellen.
  
 
== Kaders en uitgangspunten ==
 
== Kaders en uitgangspunten ==

Versie van 19 jan 2021 11:02

Inleiding

Algemeen

Deze pagina beschrijft het functioneel ontwerp voor de informatiestandaard PWD versie 3.2. Het beschrijft voor alle scenario's (in dit document use cases genoemd) uit de informatiestandaard de transacties, transactiegroepen, de systemen, de systeemrollen en de bedrijfsrollen van zorgverleners of patiënten. Daarvoor worden de eisen gegeven voor het sturen of ontvangen van gegevens. In hoofdstuk 2 wordt verder ingegaan op wat een use case inhoudt. Per use case zijn de nadere details beschreven. Voor meer informatie over informatiestandaarden en hoe deze worden ontwikkeld, zie de Nictiz webpagina voor informatiestandaarden. Voor de verklaring van de begrippen die voorkomen in het functioneel ontwerp wordt verwezen naar het begrippenoverzicht op de Nictiz website.

Doelgroep

De doelgroepen van dit functionele ontwerp zijn:

  • Zorgverleners en medewerkers (gebruikers) in de geboortezorg die het PWD gebruiken.
  • Zorgaanbieders in de perinatale zorgketen:
    • Managers bij zorgaanbieders die beslissen over de ICT ontwikkelingen waarbij deze tijdig moeten weten welke investeringen op de ICT-agenda moeten komen.
    • ICT deskundigen bij zorgaanbieders die moeten weten op welke wijze het PWD met zibs moet worden ingepast binnen de bestaande ICT-voorziening in de eigen instelling.
  • XIS-leveranciers:
    • Managers die beslissen over de ICT-ontwikkelingen van hun XIS-applicaties en dus tijdig moeten weten welke inspanningen nodig zijn.
    • Applicatieontwikkelaars die de achtergronden van deze zorgtoepassing willen begrijpen.
    • PGO ontwikkelaars die willen weten welke gegevens volgens welke specificaties gedeeld moeten worden met het PGO van de zwangere.
  • Koepelorganisaties:
    • Koepels van zorginstellingen die betrokken zijn bij het PWD.
    • Beroepsverenigingen van zorgverleners die betrokken zijn bij het PWD
    • Belangenverenigingen van cliënten die betrokken zijn bij het PWD. Zij zullen vooral de use case MedMij met bijbehorende scenario beschrijving willen herkennen.
  • Implementers:
    • Projectmanager die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de toepassingen van het PWD, en de regelmatige wijzigingen die er in plaatsvinden.
    • Architecten, die moeten bepalen in welke mate deze architectuur past binnen de afgesproken basisinfrastructuur en eisen voor een Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ), de nieuwe duurzame informatiestelsel zorg zoals door het Informatieberaad wordt ontwikkeld, en het MedMij afsprakenstelsel.
    • HL7v3-en HL7 FHIR analisten en modelleurs, die voor de geboortezorg implementatiehandleidingen schrijven en technische implementatie artefacten opstellen.

Kaders en uitgangspunten