jgz:V6.12.3 Rvp-Procesflow: verschil tussen versies
k (DominiqueStoverink heeft pagina 7jgz:Rvp-Procesflow hernoemd naar jgz:Rvp-Procesflow) |
|
(geen verschil)
|
Versie van 31 jul 2013 09:52
{{#customtitle:Procesflow|Procesflow}}
Dit materiaal is onderdeel van Jeugdgezondheidszorg Rijksvaccinatieprogramma.
|
Procesflow
Een kind krijgt een oproepkaart als hij gevaccineerd moet worden. Voor het uitvoeren van de vaccinatie kan de vaccinatiestatus opgevraagd worden. In de vaccinatiestatus staan vermeld alle tot dan toe toegediende en goedgekeurde vaccinaties die bekend zijn bij de vaccinatie -coördinator. Deze status wordt afgeleid uit het vaccinatieschema, dat ook alle geplande vaccinaties bevat. Dit wordt allemaal bijgehouden door de vaccinatie-coordinator. Elk soort vaccinatie heeft een partijnummer. De voorraad van de vaccinaties wordt bijgehouden. De partijnummers worden verstuurd naar de vaccinatie-uitvoerder en deze gebruikt ze als kwaliteitsborging dat de juiste vaccin toegediend wordt. Als het kind is gevaccineerd, dan worden de vaccinatiegegevens van de toegediende vaccinaties geregistreerd in het systeem. Deze gegevens worden verstuurd naar de vaccinatiecoördinator zodat de vaccinatiestatus weer up to date is. De vaccinatie-coordinator controleert de toegediende vaccinaties en koppelt eventuele fouten terug naar de vaccinatie-uitvoerder. Zo nodig past de coördinator het vaccinatieschema aan. Het vaccinatieschema wordt vlak na de geboorte van een kind opgesteld door de vaccinatie-coördinator.
De volgende informatie speelt een rol:
- vaccinatiestatus -> De vaccinatiestatus van een kind, waarin alle tot dan toe goedgekeurde toegediende vaccinaties in vermeld staan.
- vaccinatieschema -> Het vaccinatieschema van een kind, waarin alle toegediende en geplande vaccinaties in vermeld staan.
- vaccinatie-gegevens -> Het vaccinatie-type met bijbehorende partijnummer en datum dat een kind heeft gekregen
- partijnummer -> het nummer dat hoort bij een groep van een vaccinatie-type.